Over sportfysiotherapie

Bent u fanatiek sporter of wilt u graag actief gaan sporten maar u heeft een vervelende blessure? De sport fysiotherapeut kan u helpen wanneer u een blessure heeft of wanneer u zichzelf overtraind heeft. Als fanatiek en actief sporter wilt u natuurlijk weer zo snel mogelijk aan de slag, soms gaat dit door een blessure wat moeilijker. Hierbij kan een fysiotherapeut u helpen door oefeningen te geven, een alternatief trainingsschema op te zetten en uw conditie weer bij te brengen.

Voor wie is sporttherapie interessant?

Sportfysiotherapie is voor iedere doelgroep interessant. Vaak wordt er gedacht dat sportfysiotherapeuten alleen maar met (fanatieke) sporters en topsporters werkt. Een sportfysiotherapeut werkt namelijk ook met ouderen en kinderen waarbij sport (en oefeningen) een onderdeel van de therapie is.

Waar kan ik een sportfysiotherapeut voor inschakelen?

Veel voorkomende klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut gaan zijn blessures aan de knie, enkel en schouder. U kunt ook bij de sportfysiotherapeut terecht om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn. Sportfysiotherapie is namelijk niet alleen op herstel van de getroffen gewrichten en spieren gericht.

Leer juist de (sport)blessure te voorkomen

Indien u een blessure heeft opgelopen is het helaas te laat om te zeggen hoe u de blessure beter had kunnen voorkomen. De sportfysiotherapeut is naast behandeling van de (sport)blessure ook om u advies te geven hoe u juist blessures kunt voorkomen. De sportfysiotherapeut is er daarom ook voor advies en staat open voor vragen van patiënten ter preventie van blessures. Voorkomen is beter dan genezen.