Kies de juiste fysiotherapeut

Voordat je een afspraak maakt bij een fysiotherapeut is het belangrijk om te weten of u daar aan het juiste adres bent. Bekijk hieronder met welke klachten u het beste naar welk type fysiotherapeut kunt gaan.

Soorten fysiotherapie

Algemene fysiotherapie

Fysiotherapie is een behandelmethode voor klachten die te maken hebben met het bewegen. De fysiotherapeut is specialist in bewegen. Wij onderzoeken de mogelijke oorzaken van uw klachten en brengen de gevolgen daarvan voor het dagelijks functioneren in kaart. Behandeling is noodzakelijk als normaal herstel van de klachten uitblijft. Als fysiotherapeut helpen wij bij de bevordering van uw gezondheid, bij het voorkomen van klachten en bij het genezingsproces.

Arbeidsfysiotherapie

De arbeidsfysiotherapeut houdt zich bezig met klachten en aandoeningen van het houding en bewegingsapparaat, die mede het gevolg zijn van het werk of die het werken beperken. De arbeidsfysiotherapeut houdt zich vooral bezig met de werkgerelateerde problemen van de individuele werknemer. Daarmee zich onderscheidend van de bedrijfsfysiotherapeut die zich vooral richt, om het bedrijf zelf van advies te voorzien.

Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie richt zich op patiënten met klachten in het gehele gebied van buik, bekken, lage rug en bekkenbodem. De bekkenbodemspieren ondersteunen de organen laag in de buik, zoals de blaas, darmen, baarmoeder of prostaat. Klachten in het bekkengebied komen voor bij zowel vrouwen als mannen en kinderen.

Kinderfysiotherapie

De kinderfysiotherapeut onderscheidt zich van de algemeen fysiotherapeut door zijn specifieke kennis van bewegingsproblemen bij kinderen. De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd in de omgang met kinderen. Behandelingen zijn specifiek voor kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar.