Ik heb pijn in mijn heup, wat moet ik doen?

Pijn in de heup kan als een continue vervelend gevoel worden ervaren. Belangrijk is om te weten waardoor de heuppijn wordt veroorzaakt. Bent u bijvoorbeeld een keer gevallen, heeft u een ongeluk gehad, wordt de pijn in uw heup veroorzaakt door een ander gewricht? Er zijn veel antwoorden nodig om achter een bepaalde klacht te komen van de pijn in uw heup. De fysiotherapeut zal bij een eerste behandeling u dan ook een aantal dingen gaan vragen m.b.t. uw pijn in de heup.

Heup aandoeningen

Aan de linkerkant van deze pagina bevindt zich een menu met diverse heupaandoeningen die wellicht bij u van toepassing zijn. Zo zijn heupklachten die worden veroorzaakt door slijtage mogelijk het gevolg van heuparthrose. Zijn de heupklachten erin geslopen in de afgelopen periode dan kan bijvoorbeeld gedacht worden aan een tendinopathie adductorium. Kunt u uw heup en rug maar moeilijk door o.a. tintelingen bewegen dan is een kanaalstenose wellicht een aandoening waarmee u te maken heeft.

Met heuppijn naar de fysiotherapeut

Heeft u pijn in de heup en wilt u graag meer informatie, dan is het aan te raden om naar uw fysiotherapeut te gaan. Uw fysiotherapeut is gespecialiseerd in heupklachten en kan door middel van een vragengesprek, een onderzoek en een aantal heuptesten een goed beeld vormen waar u wellicht aan leidt.