Schouderpijn..

Pijn in de schouder kan als een continue vervelend gevoel worden ervaren. Belangrijk is om te weten waardoor de schouderpijn wordt veroorzaakt. Bent u bijvoorbeeld een keer gevallen, heeft u een ongeluk gehad, wordt de pijn in uw schouder veroorzaakt door een ander gewricht? Er zijn veel antwoorden nodig om achter een bepaalde klacht te komen van de pijn in uw schouder. De fysiotherapeut zal bij een eerste behandeling u dan ook een aantal dingen gaan vragen m.b.t. uw pijn in de schouder.

Schouderpijn aandoeningen

Op deze pagina bevindt zich een menu met diverse schouderaandoeningen die wellicht bij u van toepassing zijn. Zo zijn schouderklachten die worden veroorzaakt door een trauma mogelijk een labrumlaesie of een SLAP laesie. Zijn de schouderklachten erin geslopen in de afgelopen periode dan kan bijvoorbeeld gedacht worden aan een impingement. Kunt u uw arm maar moeilijk naar binnen draaien of tegen uw lichaam plaatsen dan is GIRD wellicht een aandoening waarmee u te maken heeft.

Met schouderpijn naar de fysiotherapeut

Heeft u pijn in de schouder en wilt u graag meer informatie, dan is het aan te raden om naar uw fysiotherapeut te gaan. Uw fysiotherapeut is gespecialiseerd in schouderklachten en kan door middel van een vragengesprek, een onderzoek en een aantal schoudertesten een goed beeld vormen waar u wellicht aan leidt.