Verstuikte enkel

Verstuikte enkel

Verstuikte Enkel

Een verstuikte enkel kunt u eenvoudig oplopen. Maar hoe zit uw enkel nou eigenlijk in elkaar? Uw enkel wordt verstevigd door een gewrichtskapsel, pezen en meerdere enkelbanden. De gewrichtskapsel, pezen en enkelbanden lopen langs de binnen- en buitenkant van het gewricht. Wanneer u uw enkel verstuikt gaat het in de meeste gevallen om de banden aan de buitenkant van de enkel.

Verstuikte enkel, wat is er precies gebeurd?

Wanneer u een verstuikte enkel heeft opgelopen, zijn de enkelbanden uitgerekt waarbij kleine scheurtjes zijn ontstaan. In de ergste gevallen kan zelfs de hele enkelband scheuren. Het kan zelfs zo zijn dat wanneer u uw enkelband verstuikt u het gevoel heeft dat er iets knapt of scheurt op het moment dat u uw enkelband verstuikt. Dat uw enkel dik en blauw kunnen worden heeft te maken met het feit dat er gemakkelijk bloedvaatjes stuk gaan.

Wat kan ik aan een verstuikte enkel doen?

U kunt ook zelf op een goede en effectieve manier uw verstuikte enkel behandelen. Een verstuikte enkel kuntu op verschillende manieren behandelen als koelen, rusten, rondjes draaien en hoog leggen. Bij een ernstigere verstuiking kan genezing versneld worden door ondersteuning door tape, brace of een spalk.

Wat kan de fysiotherapeut voor mij doen?

Mochten de klachten aanhouden of u heeft last van chronische klachten, dan kan een fysiotherapeut hulp bieden. De fysiotherapeut zal met u een herstelproces samenstellen en u advies geven over de behandelingswijze van uw verstuikte enkel.

There is 1 comment
  1. U kunt hier uw reacties plaatsen

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(http://www.fysiotherapieadvies.nl/wp-content/uploads/2017/02/ch-1.jpg);background-size: initial;background-position: center center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}