Zorgverzekering fysiotherapie 2018

Het vergelijken van een zorgverzekering is een persoonlijke kwestie, ieder doet dat voor zich en om de kwaliteit van de geboden informatie over zorgverzekering te vergroten heeft de Autoriteit Financiële Markten (AFM) strengere richtlijnen opgesteld voor het vergelijken van zorgverzekeringen. Alleen vergelijkingssites die een AFM vergunning hebben mogen actief zorgverzekeringen vergelijken. *Via onze website mogen wij geen persoonlijk advies geven over de type verzekeringen. Om u toch een mogelijkheid te bieden om een dynamisch overzicht te krijgen van de verschillende zorgverzekeringen zijn we daarom een samenwerking aangegaan. De zorgverzekering vergelijker wordt aangeboden via DSC Finance B.V. dit is een dochteronderneming van Daisycon. DSC Finance heeft een AFM vergunning aangevraagd.

Mocht je bij het gebruik van deze tool, om zorgverzekeringen te vergelijken, toch nog vragen hebben? Neem dan contact op met de leverancier van deze zorgverzekering. Wij mogen u door wetgeveing helaas niet helpen en/of ondersteunen bij het vergelijken van de bestaande zorgverzekeringen.

Uw Zorgverzekering 2018 vergelijken

Hierbij wat praktische informatie m.b.t. de type zorgverzekeringen. Er bestaan in feite drie verschillende zorgverzekeringen die de zorgverzekeraars als type zorgverzekering aanbieden. Dit zijn de budget-, natura– en restitutiepolis. Deze verzekeringen zullen allemaal dezelfde dekking bevatten (de basisverzekering namelijk), maar verschillen alle drie toch wel wat. Dat kan handig zijn om mee te nemen als je een zorgverzekering vergelijking gaat doen.

1. Budgetpolis: De budgetpolis is waarschijnlijk de meest voordelige zorgverzekering die je kunt vinden. Bij deze polis heeft de zorgverzekeraar contracten met een aantal zorgverleners, waar je dan geacht wordt om naartoe te gaan mocht je zorg nodig hebben. Andere zorgverleners worden vaak ook niet (volledig) vergoed door je zorgverzekering. Het kan dus voorkomen dat het ziekenhuis dat bij jou om de hoek zit, geen afspraken heeft met je zorgverzekeraar.

2. Naturapolis: Een naturapolis is de tweede soort zorgverzekering. Met zo’n naturapolis kan je waarschijnlijk terecht bij alle ziekenhuizen (en check hierbij wel altijd de polisvoorwaarden!), maar zullen niet alle specialisten (en fysiotherapeuten) worden vergoed. Dit heeft ook weer te maken met de contracten die je zorgverzekeraar afgesloten heeft met de zorgverleners. Bij een naturapolis zal je waarschijnlijk dus meer keuze hebben dan bij een budgetpolis, maar zal je daarom wel meer voor je zorgverzekering moeten betalen.

3. Restitutiepolis: Dan is er ook nog een restitutiepolis. Met de restitutiepolis heb je vrije zorgkeuze. Dat wil zeggen dat je zelf kan kiezen naar welk ziekenhuis je wilt gaan, en welke zorgverlener je zorg zal bieden. Omdat je een grotere keuze hebt, zal je doorgaans ook meer premie moeten betalen. Bij vergelijken van de zorgverzekering zal je deze polissen waarschijnlijk als de duurdere varianten naar buiten zien komen.

Er kunnen persoonlijke redenen zijn om over te stappen van zorgverzekering. Het vergelijken van zorgverzekeringen kan het gemakkelijkste met een zorgvergelijker gedaan worden, zoals de vergelijker die wordt aangeboden door DSC Finance B.V.

Zorgverzekering 2018, wat gaat er mogelijk veranderen?

De premies voor de zorgverzekering 2018, zullen in november 2017 worden bekendgemaakt door de zorgverzekeraars. De premies van alle zorgverzekeraars kunnen dan eenvoudig met elkaar vergeleken worden. Vanaf het moment dat de premies bekend zijn, kun je zorgverzekeringen vergelijken en de beste zorgverzekering 2017 afsluiten.

  • Basisverzekering 2017 vergoedt geen zorgkosten buiten Europa: Vanaf 1 januari 2017 worden zorgkosten die je buiten Europa maakt niet meer vergoed door de basisverzekering. Nu worden die kosten nog vergoed tot het Nederlandse tarief. Om zorg buiten Europa wel vergoed te krijgen, heb je een aanvullende zorgverzekering of reisverzekering met dekking voor medische kosten nodig.
  • Tijdelijk verblijf zorginstelling vanaf 2017 onderdeel van basisverzekering: Vanaf 1 januari 2017 maakt het tijdelijk verblijf in een zorginstelling, ook wel eerstelijns verblijf genoemd, onderdeel uit van de basisverzekering. Dit gaat om het verblijf van mensen in bijvoorbeeld een zorghotel of verpleeghuis om te herstellen van een operatie. Op dit moment gaat het tijdelijk verblijf nog via een subsidieregeling. Daar wordt nu al 20 miljoen euro extra voor vrijgemaakt.
  • Kortdurend verblijf zorginstelling vanaf 2017 in basisverzekering: Per 1 januari 2017 vergoedt de basisverzekering de zorg en opvang van patiënten die vanwege medische redenen tijdelijk niet thuis kunnen wonen. Dit wordt het eerstelijns verblijf genoemd. Het herstel vindt vaak plaats in een huisartsenhospitaal of verpleeghuis.
  • Fysiotherapie bij etalagebenen: Mensen met etalagebenen hebben veel fysiotherapie behandelingen nodig, gemiddeld 37 per jaar. Deze behandelingen worden vanaf 2017 vergoed door het basispakket.
  • Geen eigen risico voor bepaalde zorg: Voor de meeste zorg uit de basisverzekering betaal je het eigen risico. Vanaf 2017 mogen verzekeraars een paar uitzonderingen maken. Dat geldt voor dieetvoeding die door een arts of diëtist is voorgeschreven en voor bepaalde zorgprogramma’s die gezondheidsklachten voorkomen, bijvoorbeeld op het gebied van roken, overgewicht, diabetes en depressie.